joi, 4 octombrie 2012

Rolul jurnalistului in comunitate
 
 
 
    Din punctul meu de vedere jurnalistul intr-o comunitate are rolul de a evidentia  caracteristicile pozitive si negative ale omului comun in viata de zi cu zi.
    Un prim argument in constituirea acestei idei il reprezinta faptul ca tocmai jurnalistului  i se atribuie sarcina de a se informa despre anumite evenimente ce se petrec in lumea inconjuratoare si de a ne informa pe noi,oamenii despre aceste lucruri.
    Un alt argument in sustinerea acestei idei il  constitue faptul ca datorita actiunilor pe care le intreprinde un jurnalist zilnic noi ne putem forma o parere despre o  varietate de aspecte cum ar fi:cei din mass media ne prezinta de cele mai multe ori situatia despre cei ce se afla in ierarhia sistemului nostru de guvernare.
    De asemenea putem afla o multitudine de lucruri din aproape orice domeniu:politica,sport,organizatii etc.
     Din pacate despre meseria de jurnalist sau despre jurnalistul in persoana nu se  spun mereu doar lucruri pozitive.Multi ii considera doar niste persoane care mai mult provoaca neintelegeri.
    Avand in vedere argumentele aduse putem afirma ca in ciuda faptului ca parerile despre jurnalism si jurnalist sunt impartite rolul lor este necesar pentru a exista un echilibru in comunitate.

Niciun comentariu: