miercuri, 25 aprilie 2012

Rolul informativ/formativ/deformator al mass mediei asupra adolescentilor


     In ziua de astazi mass-media reprezinta orice mijloc de informare(televiziune,calculatoare,ziare,radio etc),aceasta sursa de informare neavand o inclinatie specifica exacta(pozzitiva sau negativa).
     Mass-media ne ofera posibilitatea de a fi la curent cu orice stire noua,sau cu intamplari care sau intamplat foarte recent.


     Mass-media ne ofera posibilitatea de a fi la curent cu orice stire noua,sau cu intamplari care sau intamplat foarte recent. Datorita acestui lucru multi dintre noi au tendinta de a spune ca vizionarea zilnica a stirilor este un lucru bun.

     Ei bine acest lucru nu este in totalitate benefic.Majoritatea posturilor TV.mai axact cele care la capitolul stiri au rateing-ul cel mai mare prezinta in majoritatea cazurilor  doar defectele in gandire si in fapte ale poporului roman,rareori fiind prezentate  activitatile  care ajuta populatia.

    Pe de alta parte vizionarea acestor emisiuni  poate avea si efecte pozitive,acestea constand in posibilitatea ca telespectatorii  sa invete din greselile prezente in acele situatii.

   Un alt caz este acela al ziarelor si a altor informatii  care nu sunt prezentate in format electronic.

    Revistele de exemplu pot fi  obiecte care ne ajuta in viata de zi cu zi,dar de asemenea informatiile existente pot fi eronate sau false.

  Parerea mea este ca in  prezent rolul mass mediei  de astazi nu inclina spre cel informativ  ci mai mult spre cel deformator,deoarece odata cu trecerea anilor libertatea cu care ziaristii,prezentatorii TV etc se exprima devine tot mai mare.

Top 10 emisiuni cu rol informativ

  1. Masterchef
  2. Romanii au talent
  3. Vrei sa fii miliardar
  4. Te pui cu blondele
  5. Universul Credintei
  6. Te cunosc de undeva
  7. Cunoasterea Universului
  8. Megauzine
  9. Cum se fabrica
  10. Tehnici de supravietuire   

              Top 10 emisiuni cu rol deformator

  1. Serviciul roman de comedie
  2. La bloc
  3. Trasniti in NATO
  4. Carcotasii
  5. Nora pentru mama
  6. Schimb de mame
  7. Casatorestete cu mine
  8. Pe banii parintilor
  9. Ochii din umbra
  10. Happy Hour

Niciun comentariu: