duminică, 11 decembrie 2011

      Din punctul meu de vedere criza lecturii este un fenomen foarte real care se agraveaza in fiecare zi.Acest lucru se datoreaza mai multor factori. 
      O prima cauza ar fi aceea ca multi tineri din ziua de azi sunt plictisiti de informatiile pe care o carte i le pot oferi,pe cand informatiile pe care i le dau televizorul sau calculatorul sunt mereu actuale avand o tangenta cu gandurile si aspiratiile lor. 
      O alta cauza ar fi aceea ca de multe ori s-a pus problema daca programa scolara a elevilor este ori prea lejera ,motiv pentru care tinerii din ziua de azi considera mereu ca este timp,iar cand sunt fata in fata cu foaia de examen se apuca de copiat fiindca nau citit,ori programa este mult prea incarcata iar elevii nu au timp  decat sa citeasca lectura obligatorie. 
      Un motiv mai general pentru care elevii, in principal cei din liceu prezinta un interes din ce in ce mai scazut pentru lectura ar fi acela ca in ziua de azi cartile ar putea reprezenta numai echivalentul unui lux pe care oamenii si l-ar permite in timpul liber,cartile scrise acum mult timp nereprezentand o sursa pe care ii tine pe tineri  conectati la realitate. 
       O solutie pentru aceasta criza a lecturii ar fi implicarea mai multor parti in viata elevilor,pe o parte a parintilor care au influenta majora in formarea caracterului unui individ,dar si a scriitorilor care traiesc in acelasi secol cu noi,prin publicarea de carti care sa aiba ceva in comun cu gandurilor lor.
       Avand in vedere informatiile aduse criza lecturii reprezinta o realitate.

Niciun comentariu: